Vodič kroz plaže Crne Gore

Najpoznatije plaže Crne Gore

Pravljenje ove top liste bilo je pravo zadovoljstvo, naročito ako uzmemo u obzir da nam je leto na pragu i da su misli svima već pomalo tamo – na nekoj plaži. Kako je ovo potpuno subjektivna lista, nudimo je samo kao predlog i podsetnik gde sve možete ovog leta uživati u čarima mora ako je vaš izbor pao baš na Jadransko more i susednu nam Crnu Goru.

Ponesite samo najneophodnije krpice, dobro raspoloženje, pozitivne misli i odmor može da počne. Za prevoz se brinemo mi, tako da na vreme rezervišite svoju kartu i pravac ka jugu.

Pitamo i Vas – gde biste najradije spustili svoj peškir?

 1. Plaža u Ulcinju ili „Kopakabana“ Crne Gore. Najveća plaža, duga oko 12km, pa samim tim i prva na našem spisku. Ukoliko volite dugu plažu do koje nije teško doći, gde uvek možete računati na mesto za peškir, gde vam je na dohvat ruke i mnoštvo drugih sadržaja poput hrane, pića, sportova na vodi i na pesku, onda je ovo pravi izbor za vas. Ova plaža nema draž skrivenih uvala, ali je svakako nezaobilazna kada se pominje obala Crne Gore i prepoznatljive lokacije.
 2. Jaz, Trsteno, Ploče, Kamenovo – plaže u nizu za sve one koji žele da spoje noćni život Budve (a znamo da takvih ne manjka) sa dnevnim kratkim izletima do obližnjih plaža koje su zaista odlična alternativa plaži u samoj Budvi. Naš predlog je da ih obiđete sve, a evo specifičnosti svake pojedinačno. Ploče su definitivno za one koje su mladi, ne smeta im glasna muzika i po koja žurka preko dana. Kamenovo je za sve koji vole da u pauzi kupanja popiju i po koje piće u obližnjim fensi barovima uz zvuke klubske muzike, dok je Jaz (najveća među njima) plaža gde ima za svakoga po nešto, pa i ako ste nudista. Trsetno je plaža za mlade gde možete uživati u muzici, piću, dnevnom provodu, sve to dok sedite u baru koji se nalazi bukvalno u vodi. Do svih ovih plaža postoji i organizovan lokalni prevoz ili taxi boat, pa tako nije teško isplanirati i realizovati odlazak.
 3. Lučice nadomak Petrovca. Mala plaža, oko 300m dužine. Nalazi se u živopisnoj uvali i idealna je za sve koji žele da provedu dan izdvojeni od gužve u prirodnom ambijentu. Ono što je čini posebnom za odmor je borova šuma koja pruža prirodnu hladovinu kupačima. Preporučujemo da je posete porodice, naročite one sa malom decom. U blizini se nalazi i nešto veća plaža u Buljaricama, pa tako možete isplanirati dan unapred okupati se na obe lokacije.
 4. Kraljeva plaža – Miločer nalazi se podno bivšeg letnjikovca Karađorđevića. Otvorena je za javnost ali je velika verovatnoća da će Vaš boravak ovde biti uslovljen iznajmljivanjem ležaljki i suncobrana i to po nešto višim cenama od onih koje očekujete. Procenite sami da li ste voljni da platite cenu ovog kraljevskog uživanja.
 5. Bečići i Rafailovići. Duga plaža, lepo more, mnoštvo barova i restorana, sportovi na vodi. Sve na jednom mestu. Ova plaža, koja spaja ova dva susedna letovališta, je idealna za sve one koji žele udobnost, prostranost i sve sadržaje na dohvat ruke. Nekoliko godina unazad, od kada je izgrađeno više plažnih barova koji organizuju celodnevni provod, ova plaža je postala i omiljeno mesto za mlade. Kuriozitet je da je ova plaža još 1935. godine u Parizu dobila gran pri i proglašena najlepšom plažom Evrope. Naročito preporučujemo deo plaže ka Rafailovićima gde na samoj obali postoji i mnoštvo autentičnih restorana koji nude specijalitete od ribe i morskih plodova.
 6. Crvena plaža može biti izbor onih koji preferireju skrivene uvale i male plaže nedaleko od većih turističkih centara. Naziv plaže potiče o crvenog peska koji je prekriva i koji u kombinaciji sa bojom mora i obližnje borove šume čini bajkovit spoj. Ukoliko ste odseli u Baru, obavezno je posetite.
 7. Ada Bojana. Ostrvo Ada je trouglastog oblika i sa dve strane ga zapljuskuju rečna a sa jedne strane morska voda. Prostire se na oko 600 hektara, a plaža je duga oko 3.800 metara. Ovo je po mnogo čemu specifično mesto sakriveno od radoznalih pogleda. Potpuno nov doživljaj primorja, drugačija pravila i sasvim opuštajuća atmosfera. Negde sam pročitala savet da „Ako nekada poželite letovanje iz snova u kostimima Adama i Eve, Ada Bojana je definitivno pravi izbor”. Pa izvolite.
 8. Boka Kotorska. Iako grad Kotor nije poznat po lepim plažama, što mu ne umanjuje atraktivnost, okolina obiluje brojnim uvalama, ribarskim naseljima, mestima do kojih možete stići samo uz pomoć insajderskih informacija. Ukoliko želite da osetite pravi šmek primorja, kako žive oni koji sebe nazivaju Bokeljima. Samo za one spermne na avanturu.

Ulcinj plaža

Gde se viori plava zastavica?

Plava zastavica, simbol čistoće i kvaliteta neke plaže, i u 2014. godini dodeljena je nekim kupalištima:

 1. Herceg Novi (kupalište „Club Hotel Riviera“, Njivice, Herceg Novi, kupalište „Stevuzo“ , uvala Dobreč, Herceg Novi)
 2. Tivat (kupalište „Kalardovo“ , Tivat, kupalište „Plavi Horizont“ , Tivat, kupalište „Almara beach“, Oblatno, Tivat)
 3. Budva (kupalište „Blue Beach“, Jaz, Budva, kupalište „Sand I beach life“, Jaz, Budva, kupalište „Escallera“ , Jaz, Budva, kupalište „Sveti Toma“, Bečići, Budva, kupalište „Queen of Montenegro“, Bečići, Budva)
 4. Bar (kupalište „Paradiso“, Utjeha, Bar)
 5. Ulcinj (kupalište „Evropa beach“, Velika plaža, Ulcinj, kupalište „Safari“ , Velika plaža, Ulcinj, kupalište „MCM beach“ , Velika plaža, Ulcinj, kupalište „Copacabana“, Velika plaža, Ulcinj, kupalište „Lux Beach“, Velika plaža, Ulcinj)

Za kraj, evo i mape na kojoj se možete lako orijentisati i pronaći uvalu o kojoj već dugo maštate. Ne zaboravite da nas kontektirate i raspitate se za već naredni polazak.

Ukoliko ste pronašli svoju idealnu plažu, vreme je da se organizujete i isplanirate i svoj idealan odmor. Pogledajte naše polaske i na vreme rezervišite kartu.

Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom o privatnosti
U redu